Új raktárközpontot épít a vámügynöki és logisztikai szolgáltatást nyújtó Zoll-Platz Kft. Szeged határában – mondta Csonka Péter ügyvezető igazgató szerdán. Az 1,4 milliárd forintos beruházáshoz 313 millió forint uniós támogatást is kap a cég. Az első raktárépületet jövő nyáron nyitják meg – írja az MTI.

A vállalat a járvány idején növekvő igényekre reagálva döntött úgy, hogy új logisztikai központot építtet Szeged határában, a Sándorfalvi út mellett. A terület az M43-as és M5-ös autópályához egyaránt közel található és határán egy, a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalhoz kapcsolódó iparvágány halad.

A beruházás első ütemében egy 2890 négyzetméteres szendvicspanelből készülő épületet alakítanak ki, melyben a raktározásra alkalmas területek mellett irodai és szociális helyiségek is helyet kapnak. Öt, a kamionok rakodására alkalmas dokkolóval ellátott épületre három, 50 kW-os napelemes rendszer kerül, amelyek a központ és a parkolókban telepítendő elektromos töltőállomások energiaigényét is fedezik majd. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a fejlesztés második ütemében egy 2500 négyzetméteres raktár építését tervezik.

A fejlesztés költségeit az uniós támogatás mellett saját forrásból és Széchenyi beruházási hitelből fedezik. Az ingatlan kivitelezője a hódmezővásárhelyi Szám-Adó Kft. – mondta Csonka.

A több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató, teljes körű vámügyintézést végző cég üzemelteti Csongrád-Csanád megye egyetlen vámudvarát, és kirendeltséget működtet az udvari, tompai, röszkei és záhonyi határátkelőhelyen, valamint raktározási, logisztikai szolgáltatásokat is nyújt partnereinek. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint magyar magánszemélyek tulajdonában álló cég értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly 2,181 milliárd forint volt, ez 10 százalékkal haladta meg a 2020-ast. A vállalkozás 2020-ban 220, tavaly 323 millió forint adózott eredményt ért el.