Hatalmas logisztikai ingatlanfejlesztési projekt készül a XXII. kerületben: a Faedra22 logisztikai park több mint 14 500 négyzetméteres. A könnyűipari és logisztikai célokra alkalmas park az M0-s és az M6-os autópályák, valamint a 6-os főút találkozásánál várja leendő bérlőit, és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. A raktárhelyiségek mellett irodaterületek bérlésére is van lehetőség:  az épületben már 1 900 négyzetmétertől elérhetőek logisztikai egységek, kapcsolódó irodával.

Az új „A” kategóriás raktár és irodaépület kivitelezése 2022 tavaszán kezdődött. A csarnok építése a hazai tulajdonú Faedra Group ingatlanfejlesztő cégcsoport beruházásában zajlik, és a jövő év első negyedévében adják át. A belváros közelségéből adódóan „last-mile” logisztikai és könnyűipari operáció végzésére is kiválóan alkalmas az épület.

„Az ipari park beruházása során naprakészen figyeltük a piac alakulását, és úgy gondoljuk a rugalmas megoldások révén élénk lesz az érdeklődés a fejlesztés iránt. A bérbeadási tárgyalások már elkezdődtek, amelyben partnerünk a 108 Agency” – mondta Boronkay Bence, a Faedra Group ügyvezetője.

A zöld megoldásokat támogató rendszerek (napelem, elektromos töltő, smart metering) telepítését is előkészítették, a kivitelezés során azonban lehetőség van arra is, hogy ezt a leendő bérlők igényeinek megfelelően alakítsák tovább.