A Millennium Városközpontban értékesített irodaépületek összterülete mintegy 70 000 négyzetméter. A IX. kerületben, a Duna partján található épületek erős nemzetközi bérlőkkel rendelkeznek, mint a Morgan Stanley, a Vodafone, a Nestle, vagy a Schering Plough. A portfóliót, hasonlóan a zágrábi Arena Centar-hoz, szintén a Heitman European Property Partners IV-nek (HEPP IV) sikerült eladni.


Nagyobb térképre váltás

Török Árpád a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója a csütörtökön megjelent Figyelőnek adott interjújában úgy nyilatkozott, pár napja már meg is kötötték az üzletet közel 45 milliárd forint értékben a Heitmannal. "Az ügylet 50 százalékkal növeli meg az idei teljes magyarországi befektetői ingatlanértékesítési volument. Igaz így sem éri el idén az ország a 400 millió eurót, holott 2007-ben a jelentős fejlesztők még ötször ekkora értékben értékesítettek."

Információink szerint a tranzakció részleteit Demján Sándor és a TriGranit jövő hét elején hozza nyilvánosságra, addig pedig a cég nem kíván az ügylettel kapcsolatban egyéb részleteket közzétenni.

Ezt megelőzően pedig még idén év elején jelentette be a TriGranit Fejlesztési Zrt. és szintén a Heitman European Property Partners IV (HEPP IV), hogy a HEPP IV 50 százalék tulajdonrészt vásárolt a fejlesztőtől a zágrábi Arena Centar-ban. Az tranzakció értéke nem került nyilvánosságra, a TriGranit képviselői azonban 250 millió euróra tették az Arena Centar beruházási értékét, az elérhető hozamot pedig 7,5%-ra.

Heitman

A Heitmant 1966-ban alapították, székhelye Chicagóban van. A cég több mint 21 milliárd dolláros közvetlen és közvetett ingatlanportfóliót kezel Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. A cég ügyfelei közé tartoznak amerikai és nemzetközi intézmények, nyugdíjalapok, alapítványok és pénzügyi alapok valamint egyéni befektetők. Európai befektetéseik 15 országra terjednek ki 3,4 milliárd dollár értékben. A térség vezető befektetőjeként, a Heitman több mint 40 ingatlan befektetésre szakosodott saját alkalmazottat foglalkoztat, négy európai irodában, Londonban, Varsóban, Luxemburgban és Moszkvában.