A Rubik Ernő által tervezett 800 négyzetméteres luxusingatlanban ujjlenyomattal működő széfszoba is található. Az eladó budai ingatlanok közül a legnagyobb telekkel rendelkező családi házról van szó, ami nem kisebb mint 5000 négyzetméter.

A villához tartozik egy háromállásos garázs, egy edzőterem, egy moziszoba és egy boros szoba is. A villa teljes alapterülete 800 négyzetméter, amelynek a középső szintjén négy hálószoba kapott helyet. Mindegyik saját fürdőszobával rendelkezik.

Van üvegház is, ami önálló lakhatásra is alkalmas épület. A villa tornya három egymásra épülő kockára emlékeztet. Az ingatlan.com adatai szerint a luxusvilla Pasaréten, az Apáthy-szikla mellett található.

@richlife.hu A Rubik villában vezetünk ma körbe titeket. #RichLife #ingatlan #Budapest ♬ Blue Moon - Muspace

Az egyetemi tanársegédként dolgozó ifjabb Rubik Ernő 1974-ben, oktatási segédeszközként találta fel a háromdimenziós mechanikus logikai játékot, amelynek a bűvös kocka nevet adta.

Rubik Ernő 1979-ben ismerte meg a magyar származású brit üzletembert, Tom Kremert, akivel közösen vitték sikerre a bűvös kockát, amely világszerte ismertté vált, összesen eddig 350 millió darabot adtak el belőle. 

Szépen lassan leszokunk az építkezésről ebben a gazdasági környezetben

Jelentősen visszaesett a lakásépítés és az építési engedélyezés. 2023 első negyedévében 3613 új lakás épült, 20 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 4989 volt, 38 százalékkal kevesebb, mint 2022 azonos időszakában. Bővebben --->