Fucsovics Márton közel négy és fél órás csatában nyert a 31. helyen kiemelt, hazai közönség előtt szereplő Sebastian Korda ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójának hétfői játéknapján. A két játékos múlt szerdán a Winston-Salemben rendezett viadal nyolcaddöntőjében találkozott egymással, akkor a világranglistán 31. Korda két játszmában diadalmaskodott. A mostani összecsapáson a rangsorban 57. magyarnak sikerült a visszavágás, és öt szettben, 4 óra 26 perc játék után győzött, a legjobb 64 között pedig az ausztrál Rinky Hijikata (110) lesz az ellenfele.

Bukott biznisz lenne a tőzsdén a tenisz, de a játékosok életben tartják

A sport nem pusztán játék, üzlet is. A teniszbe fektető üzletemberek pedig egyre hangosabban harsognak amiatt, hogy a szervezetek nem modernizálják kellően a játékot, ami üzletileg káros. Az ATP viszont legalább az egyenlőtlen pénzdíjazásokról szóló panaszokat meghallotta, így bejelentette, hogy bevezeti a minimálbért.

Másik teniszezőnk, Marozsán Fábián is öt szettben legyőzte Richard Gasquet-t.A US Openen pályafutása során először főtáblás magyar teniszező, aki 92. a világranglistán, először csapott össze a 37 éves franciával (55.), aki karrierje legjobbjaként hetedik is volt az ATP-rangsorban.

A nőknél búcsúzott Udvardy Panna, aki ugyan az első játszmát megnyerte az ausztrál Ajla Tomljanovic ellen, riválisa azonban fordított.

 

 

 

US Open, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

férfiak:
Fucsovics Márton – Sebastian Korda (amerikai, 31.) 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (7-1), 4:6, 6:4
Marozsán Fábián – Richard Gasquet (francia) 6:3, 6:1, 6:7 (5-7), 6:7 (1-7), 6:2

nők:
Ajla Tomljanovic (ausztrál) – Udvardy Panna 3:6, 6:2, 6:4