A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében azt írta, a többlettámogatott folyószámlahitel és agrár mikro-, kis- és középvállalkozások számára lesz elérhető, a termék a maximum 100 millió forint összegű, a Programot szabályozó rendelet hatályba lépésétől számított 9 hónapon belül megkötött hitelszerződések esetén vehető igénybe.

A közleményben Lóga Máté, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkára kiemelte, hogy az olcsó finanszírozás elengedhetetlen feltétele a versenyképes mezőgazdaságnak, a kormány így hozzájárul ahhoz, hogy az agrárgazdálkodók megőrizzék stabilitásukat és biztonságukat. Továbbá olcsóbban lesznek előállíthatók az élelmiszerek, a költségek csökkenése miatt.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a múlt héten beszélt arról a lesújtó GDP-adatok megjelenése után, hogy a kkv-kat célzó Széchenyi Kártya Program keretében eddig 600 millióra rúgott a leszerződött, kamattámogatott hitelek állománya. Azt is leszögezték, hogy a kormány év végéig fent kívánja tartani a kamatstopot a kkv-t számára, továbbá az energiaintenzív kkv-kat is támogatja.

 

Mentőövet dob az állam a kkv-knak: új vállalkozásfejlesztési program indul

Újabb segítséget jelentettek be a kkv-knak, 8 milliárd forintos kerettel indít vállalkozásfejlesztési programokat az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (IFKA). A forrást a 2021-2027-es programozási időszakban a GINOP Plusz biztosítja, melynek felhasználásához a kormányzati KKV stratégia a hazai beszállító vállalatok fejlesztését, a vállalkozások ESG szempontú felkészítését, valamint energiahatékonyságot célzó fejlesztéseik előkészítését határozta meg feladatul.
Bővebben--->