Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben gyorsult a kínai gazdaság teljesítménye szeptemberben mind a feldolgozóipari, mind a szolgáltató szektorban – derül ki a nemzeti statisztikai hivatal (NBS) adataiból, amelyeket a logisztikai információs központ (CLIC) összesített.

A CLIC feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) a várt 50 pont helyett 50,2 pontra nőtt szeptemberben az augusztusi 49,7 pontról. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi.

kínai feldolgozóipari BMI tavaly szeptember óta januárban érte el első alkalommal az 50 pont feletti értéket, de áprilistól szeptemberig megint 50 pont alatt mozgott. A szolgáltatóipari BMI, pontosabban a nem-feldolgozóipari BMI a becsült 51,5 pontnál magasabb, 51,7 pont lett az augusztusi 51 pont után.

Ez a mutató négy hónap után szintén januárban lépte át először az 50 pontot és azóta folyamatosan e szint fölött áll. A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatok összevonásával képzett kompozit BMI 52 pontra emelkedett szeptemberben az augusztusi 51,3 pontról – adta hírül az MTI.

Százmilliók követik hétről-hétre Budapest leghíresebb „Kínai Éttermét”

A Chinese Restaurant Budapesten felvett hetedik évada nem csupán a kínai ételek népszerűsítésének ügyét szolgálja, a milliárdos nézettségű valóságshow a magyar főváros iránt is felkeltette az érdeklődést. Bővebben --->