A teljes egészében államilag finanszírozott beruházás során az iskola régi épületrészét felújították és egy új épületrész is épült. Az iskolában színháztermet, sportcsarnokot, szaktantermeket, könyvtárt és kápolnát is kialakítottak: 760 diák tanulhat, 70 tanár dolgozhat 24 osztályban és 15 ezer négyzetméteren a legmodernebb körülmények között.

Jedlik Ányos Gimnázium átadó és évnyitó
Jedlik Ányos Gimnázium átadó és évnyitó
Kép: MTI Fotó

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára arról beszélt, a gimnázium fejlesztése összetett feladat volt, de sikerült úgy megvalósítani, hogy hű maradjon az iskola egykori tanárának, Vermes Miklós „Muki bácsi” szellemiségéhez.

Kép: MTI Fotó

Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos, a gimnázium öregdiákjaként méltatta azt a széleskörű összefogást, ami lehetővé tette a felújítást és bővítést, és kiemelte: a JÁG rekonstrukciója Magyarország legnagyobb, teljes egészében államilag finanszírozott közoktatási-köznevelési beruházásaként valósult meg. Ezt a bizalmat, a magyarok adóforintjaiból juttatott bőkezű támogatást kötelességünk megszolgálni sikeres tanulással és eredményes oktató-nevelő munkával – fogalmazott.

Bese Benő, a JÁG intézményvezetője reményét fejezte ki, hogy az iskola vonzáskörzetében élők megértik, hogy aki tanulni akar, az a Jedlikben különleges körülmények kötött bontakoztathatja ki tehetségét.

Kép: MTI Fotó