beruházást eredetileg a MotoGP magyar nagydíja helyszínének szántak.

A pályázatban az áll, hogy a fejlesztési terület a rekultivációra alkalmatlan, az ingatlant „jelenleg elburjánzott növényzet jellemzi”, és a jelenlegi szabályozás értelmében a területen sportlétesítmények létesíthetők – írja a 24.hu.

Az ingatlanon jelentős teher van:

  • 9,7 millió forint erejéig zálogjog a Sávoly Termálcentrum Kft.,
  • 393 millió forint zálogjog a Share Szennyvíztisztító és Szolgáltató Kft.,
  • 154,5 millió forint és járulékai erejéig végrehajtási jog a NAV,
  • 292,6 millió forint és járulékai erejéig jelzálogjog a marcali önkormányzat javára.

A felszámoló a pályázati ajánlatokat a vételár nagysága és a fizetési feltételek alapján bírálja el

Az értékelésnél 99 százalékos súllyal veszik figyelembe a vételárat, míg a vételár minél előbb történő megfizetése 1 százalékos súlyt képvisel. A minimálárnál alacsonyabb összeget nem fogad el a felszámoló.

Áprilisban egyszer már meghirdették ezen az áron az ingatlant, azonban akkor érvénytelennek nyilvánították az eljárást.

A terület a Sávolyi Motorcentrum Fejlesztő Kft. tulajdonában áll, a projekt nélkül maradt társaságot azonban 2015 májusában a bíróság megszűntnek nyilvánította, és már a kényszertörléséről is rendelkezett. 2017-ben fordult kényszertörlésből felszámolásba az eljárás, és a mai napig sem fejeződött be.

A 2008-ban megtervezett pálya el sem készült, de az időközben megváltozott előírások miatt azonban korszerűtlenné vált. A MotoGP terve azonban nem került le a napirendről, Hajdúnánásra terveztek egyet 65 milliárd forintból, de úgy fest, hogy a háborús beruházási stop elviszi ezt az ötletet is.

Száguldozhatnak a versenyautók a Balatonon

Hivatalosan megnyitották a Balaton Park elnevezésű versenypályát Balatonfőkajáron, a létesítményben a Forma-1-en és a gyorsaságimotoros-vb futamain kívül bármilyen autó- és motorsport eseményt meg tudnak rendezni. Bővebben >>>