A hétfői ítélet szerint a férfi, aki többéves börtönbüntetés elől 2018-ban Nagy-Britanniába szökött, 2020-ban hozott létre bűnszervezetet idős emberek megkárosítására.

törvényszék szerint a férfi Magyarországon élő, egyedülálló időseket hívott fel telefonon, és magát közeli hozzátartozónak kiadva azt állította, hogy személyi sérüléssel járó autóbalesetet okozott, illetve nagy értékű kár keletkezett.

A férfi a sértettektől nagyobb összegű készpénzt kért, hogy rendezni tudja a kárt, és miután sikerült megtévesztenie őket, felhívta a korábban beszervezett, magyarországi futárokat, akik átvették a kicsalt pénzt.

Vérszemet kaptak az unokázós csalók, óriási összeghez jutottak

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség minősített csalás bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen, aki az úgynevezett unokázós csalás módszerével csaknem húszmillió forintot szerzett meg egy idős sértettől. Bővebben >>>

A sofőr és a futár nem védekezett

A Nagy-Britanniából kiadatással hazaszállított férfit a bíróság hat rendbeli, két esetben kísérleti szakaszban maradt csalás miatt mint különös, többszörös visszaesőt, és mint bűnszervezetben elkövetőt ítélte el, valamint kimondta azt is, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Egy futárt 4 rendbeli csalásért öt év fegyházra ítéltek.

futárokat beszervező nőt és egy sofőrt már korábban jogerősen elítéltek, miután a bűncselekmények elkövetését beismerték, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

bíróság a nyomozást nagy mértékben segítő nőt 4 év 6 hónap börtönre, míg sofőr társát pénzbüntetésre ítélte. Az eljárás egy másik futár ellen tovább folytatódik, mivel ő tagadta a bűncselekményekben való részvételét.

Értett a nagymamák nyelvén, hát jól megpumpolta őket

Újabb unokázós csaló ellen emeltek vádat: egy 29 éves budapesti férfi kitalált történetekkel csapta be az idős áldozatait, legalább hét embert vert át, hogy pénzhez jusson. Bővebben >>>