Történt ugyanis, hogy az ünnepi hétvégén több helyi lakos is jelezte, hogy a városban különös „üzenetekkel” találkozhatnak a mindennapjaikat élők. Például a Széchenyi utca városból kifelé vezető oldalán az út felett átívelő gerendán, több méter magasságban egy hatalmas, fekete betűkkel pingált „VISSZATÉRTEM!” felirat fogadja a közlekedőket – számol be képekkel illusztrált tudósításában a FEOL Fejér Vármegyei Hírportál.

Az alkotó kiléte ismeretlen, a találgatás pedig elkezdődött, vajon hogyan készítette alkotását a „művész”? Volt vér a pucájában, hogy felmásszon a magasságkorlátozó kapura, és onnan fejjel lefelé lógva pingálja fel az üzenetét? Illetve lehet-e köze az elkövetőnek ahhoz az alkotóhoz, aki korábban ugyanitt az azóta már letakarított „SZERETLEK NYUSZÓ!” feliratot készítette?

Egy biztos, mégpedig az, hogy a tettes ezzel a felirattal is a városgondnokság munkatársainak adott kényszerű munkát, ugyanis ők azok, akik folyamatosan tüntetik el a nem kívánatos graffitiket a kezelésük alá tartozó nyilvános területekről.

De ha netán a festőfantom nem lenne elég a fehérváriaknak, akkor újdonságként egy bevásárlókocsi-művész keze nyomával is találkozhatnak, aki egy áruház parkolójában szemelte ki magának előbb szintén a magasságkorlátozó kaput, majd pedig az elsőbbségadás kötelező táblát. Utóbbi helyre nemes egyszerűséggel felakasztott egy hatalmas bevásárlókocsit, talán azért, mert könnyebb megoldásnak tűnt, mint visszatolni a helyére.