A pusztaedericsi kocsmában italozott egy 48 éves helyi lakos 51 éves pécsi társával, amikor számukra ismeretlen személyek egy elütött őz tetemét ajánlották fel nekik ingyen, tavaly januárban.

A vadásztársaság tulajdonát képező, 63 ezer forint értékű őzet a vádlottak átvették az ismeretlen személyektől, majd a helybeli férfi (az egyik vádlott) lakóhelyére vitték,

kizsigerelték, megnyúzták, húsát pedig egy használaton kívüli személygépkocsiban rejtették el.

Ha egy üzlet beindul

A vádlottak még ugyanazon a napon észrevettek az út szélén két szintén elütött, a vadásztársaság tulajdonát képező szarvastetemet is, melyeket hazavittek, és elkezdték feldolgozásukat, így a két elütött szarvas ellopásával a vadásztársaságnak 242 000 forint kárt okoztakírja az Agroinform.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a két férfivel szemben pénzmosás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat, melyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Az orvvadászok minden évben több százmilliós kárt és rengeteg szenvedést okoznak

A károk becslését megnehezíti a magas fokú látencia, de az Országos Magyar Vadászkamara szakemberei évente több százmilliós kárt valószínűsítenek – tudta meg a Napi.hu a szervezet szóvivőjétől. További nagy probléma, hogy a rapsicok (például hurkokkal) napokig tartó kínszenvedést okoznak az állatoknak. Bővebben>>>