Az M1-es autópálya, Hegyeshalom határátkelőnél a kilépésre várakozó kocsisor hossza már most egy-két kilométeres, ám az Útinform jelentése szerint emiatt kerülni errefelé egyelőre nem érdemes.

Ugyanakkor az M1-esen munkavégzés lassíthatja a forgalmat. Sövényvágó vagy kaszáló géplánc halad a belső sávban az M1-es autópályán Budapest felé a 48-as Szárliget csomóponttól az M0-ásig, valamint az M5-ös autópályán, ugyancsak Budapest irányába, ócsai szakaszon, a 34-es és a 30-as km között. A mozgó terelésben haladó, munkát végző gépek mellett a külső sávba kell sorolni.

Mindeközben az M4-es autóúton Albertirsa és Pilis csomópontok között a Baleset történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a Polgárdi és a Szabadbattyán közötti szakaszon a 71-es km-nél. Sávzárásra, nagyobb torlódásra kell készülni. 5-6 km-es torlódásban kell araszolgatni, ezért aki teheti a 80-as Polgárdi csomópontnál térhet le a 7-es főút felé.

Az M3-as autópályán az erős forgalom miatt szakaszosan torlódik a forgalom a Budapest felé vezető oldalon a Hatvan és a Bag közötti szakaszon.

Győr-Moson-Sopron vámegyében a Rába áradása miatt, a Kisbabot és Bodonhely közötti összekötő utat egy közel másfél kilométeres szakaszon, (8511-es j. út) és Veszprém vármegyében, a Várkesző és Vönöck közötti összekötő utat, valamint a Várkesző bekötő utat lezárták. (8412-es és 84123-as j. utak)

Van elég baj így is, az árvíz talán elmarad

Az áradó folyók vízgyűjtőin nem kell csapadékra számítani, így nem lesz utánpótlása a levonuló árhullámoknak – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. Bővebben --->