Benyújtotta lemondását Kisfaludy László, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára – értesült a Magyar Hang. A lap információi szerint a dokumentum már Orbán Viktor miniszterelnök elé került.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a politikus mivel indokolta lemondását.

Az tény, hogy a közoktatás legégetőbb témája jelenleg a státusztörvény, amely miatt számos módon tiltakoztak már diákok, tanárok, a velük szolidaritást vállalók és az ellenzéki pártok is.

Az Országgyűlés június 16-án, rendkívüli ülésen tárgyalta az előterjesztést, a vitára több mint tizennyolc óra ment el.

A fideszes többségű kulturális bizottság június 22-én el is fogadta a törvényjavaslat végső változatát, az ellenzéki pártok több mint negyven módosító javaslatot adtak be, ezeket mind leszavazta a bizottság kormánypárti többsége.

Múlt hét kedden derült ki, hogy mindezek után a státusztörvényt az Országgyűlés július első hetében el is fogadhatja. A tervezett szabályozásról szóló egyeztetéseken a pedagógus szervezetek mellett Kisfaludy László is vett részt a kormány részéről.

 

Száz százalékos pedagógus béremelés? Mutatjuk, hogy ki adna ennyit gyermeke tanárának

A 40 év körüli szülők, a 60 éves vagy idősebb nagyszülők és jellemzően a férfiak voltak nagyvonalúbbak a középiskolákban dolgozó pedagógusok fizetésemelésének tekintetében, ez derül ki a Pulzus kutatásából. A megkérdezettek fele 10 és 50 százalékkal több bért adna a gimnáziumi tanároknak, minden ötödik válaszadó pedig még többet, akár 100 százalékkal emelné a tanári fizetéseket. Bővebben --->