Konvojban indul el 21 munkagép kedd reggel 9 órakor a szigetszentmiklósi közútkezelő mérnökségről rendőrségi felvezetéssel az M0-s autóút alacskai pihenőhelyére – közölte a Magyar Közút.

Mindegyik munkagép egy-egy elhunyt dolgozó nevét viseli majd, aki 2000 óta vesztette életét munkaterületen, munkavégzés közben, „többnyire figyelmetlen sofőrök miatt”.

Legutóbb a makói autópálya-mérnökség 41 éves munkatársát gázolta halálra egy kamionos, a dolgozót a napokban helyeztek végső nyugalomra.

tavaszi időszaktól kezdődően az utakon zajló munkák száma is megnő, ezért dolgozóik védelme és a további tragikus események megelőzése érdekében figyelemfelhívó akciót indítanak, kedden pedig bemutatnak egy komplett munkaterületet előjelző és védő rendszert is.

Számos budapesti kerület a forgalom lassításán dolgozik a saját területén a közlekedési balesetek csökkentése érdekében, ugyanis rendszeresek a sérüléssel, vagyoni kárral vagy halálos áldozattal járó ütközések.

Kátyúk és úthibák országában élünk, hamarosan nagyszabású felújítás javíthat a helyzeten

Magyarország legnagyobb gyorsforgalmi útfelújítása kezdődik tavasszal, amire már sok hazai autós várhatott, hiszen jelentős anyagi kárt jelent a gépjárművek karbantartása, amit tetéznek a kátyúkárok. Bővebben>>>