Veszprémből 15:35-kor Győrbe elindult személyvonat mozdonya Veszprém és Eplény között, a 82-es főút közelében kisiklott. A balesetben személyi sérülés nem történt, a vonat még alacsony sebességgel haladt a kisiklás idejében. A mozdonyt nem sokkal később visszaemelték,  azonban a pálya helyreállítása várhatóan kedden kora délutánig elhúzódik, ezért addig is pótlóbusz jár Veszprém és Zirc között – adott hírt róla a Mávinform Facebook oldala, ahol egy másik különös balesetről is beszámoltak.

Az IC esete a munkagéppel

Hétfő délután a Keleti pályaudvarról 11:10-kor Aradra indult Maros InterCity (IC 375) mozdonya Békéscsaba és Szabadkígyós között egy a vasúti pálya felújításán dolgozó munkagép oldalát súrolta. A balesetben személyi sérülés nem történt. A Maros IC tovább közlekedhetett Szabadkígyósig, ahonnan pótlóbusszal szállították az utasokat Lőkösházáig.

A pálya helyreállítása itt is elhúzódik, ezért várhatóan kedden délelőttig szünetel a forgalom az érintett szakaszon, amiatt pótlóbuszok közlekednek a nemzetközi vonatok helyett Békéscsaba és Lőkösháza, a mezőhegyesi vonatok helyett Békéscsaba és Kétegyháza között.

Egymástól 400 méterre állt meg két vonat Nagytéténynél

Egymástól mintegy 400 méterre állt meg két vonat, egy InterCity és egy tehervonat szombaton Nagytéténynél, miután az utóbbi nem vette figyelembe a továbbhaladást tiltó jelzést - közölte a Mávinform szombaton a Facebook-oldalán, hangsúlyozva, hogy veszélyhelyzet nem alakult ki. Bővebben --->