Éjszaka Fóton vélhetően éles lőfegyverrel agyonlőttek egy foxit, akinek a bűne az volt, hogy sétált az utcában – számolt be az esetről hivatalos Facebook-oldalán Újpest Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálata.

Az állatellenes cselekmények ellen küzdő szervezet bejegyzésében arról is írt, hogy a szemtanú hatalmas puffanást hallott és azonnal kirohant az utcára. Ekkor látta, hogy a kutya vérzik és pár méter múlva egy telken összeesik.

A dunakeszi rendőrség rendőrei kiemelten kezelték az ügyet és éjjelig helyszíneltek, adatokat gyűjtöttek. Meghallgatták a szomszédokat és a gazdit is, aki később ért haza.

Újpest Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálata a foxi tetemét boncolásra szállítja, majd az eredményeket és a lövedéket átadja a nyomozóhatóságnak.

Hozzátették: a rendőrség még a szombati napon is kiemelten dolgozott az ügyön: így nagy esély van arra, hogy az elkövetőt meg fogják találni.

A cikkhez mellékelt képünk illusztráció, az eredeti bejegyzést pedig, amely alapján a hírt írtuk, tartalmaz képeket el is a vélhetően lelőtt kutyáról. A posztot ITT találja. 

Népharag tombol a Balaton-parti településen, kiakadtak a környékbeliek

Félreérthető táblákat szereltek fel a település utcáin, a helyiek törvénytelenséget kiáltanak, pedig valójában egy kutyatámadások elleni óvintézkedésről van szó. Bővebben --->