Az Országos Mentőszolgálat komoly problémára hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán: jelenleg lehetetlen küldetés, hogy szabályosan eljussanak saját telephelyükre.

Valószínűleg nem gondoltak bele a főváros közlekedési szakemberei, hogyha nem lehet a körútról a Bajcsy-Zsilinszky útra fordulni és a visszafordulásra sincs lehetőség a felüljáró alatt, akkor nem lehet szabályosan megközelíteni a Központi Mentőállomást. Csak a forgalommal szembe hajthatnak be a Markó utcába az életmentők.

Mint írták, noha rugalmasan kezelik a kialakult helyzetet, mégis szinte naponta okoz fennakadást a forgalmi rend változása, azt remélik, a munkálatok hamar befejeződnek. Addig is az arra közlekedők megértését kérik.

 

Szegeden 5 perccel nagyobb a túlélés esélye

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményében azt írta, hogy egy hívás beérkezésétől a helyszínre érkezésig eltelt idő nem lehet alapja az életmentési sebesség megítélésének, mivel a kocsi kiküldése előtt számos dolgot kell felmérni, például a beteg állapotát, bár hozzátették azt is, hogy sürgős esetekben azonnal indítják a mentőautót.Bővebben --->