Új mesterséges intelligencia alapú asszisztenst fejlesztett a Microsoft, amely a Windows 11-en is elérhetővé válik az Edge és Office alkalmazásokhoz hasonló formában – jelentette be a vállalat. A Copilot közvetlenül az operációs rendszerbe lesz integrálva, így minden alkalmazás használata közben elérhető lesz.

A Copilot oldalsáv megnyitása után az alkalmazások, programok és ablakok között konzisztens marad és mindig rendelkezésre áll, hogy egyfajta személyes asszisztensként működhessen

– magyarázta Panos Panay, a Microsoft Windowsért is felelős vezetője.

  • Segít a tevékenységek gyorsabb elvégzésében,
  • a beállítások testreszabásában,
  • és a zökkenőmentes kapcsolatfenntartást is elősegíti a használt alkalmazások között.

A Windows Copilot képes összefoglalni az alkalmazásokban megtekintett tartalmakat, átírni vagy akár megmagyarázni azokat. Nagyon hasonlít a Bing Chatben található párbeszédpanelhez, így általános kérdéseket és olyan dolgokat is feltehetünk neki, amelyeket általában egy keresőmotornak szoktunk.

Nem fogja közvetlenül helyettesíteni a keresősávot a Windows 11 tálcáján, helyette egy külön Copilot gomb lesz mellette, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Cortana is saját dedikált helyet kapott a tálcán a Windows 10-ben.

A Microsoft szerint ez sokkal több, mint az egyszerű Bing Chat link, amelyet a Microsoft az év elején a tálcára helyezett.

Mivel a Windows Copilot ugyanarra az alapra épül, mint a Bing Chat, a Microsoft még azt is lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy a Binghez vagy a ChatGPT-hez írt bővítményeket kiterjesszék erre a mesterséges intelligenciával működő személyi asszisztensre.

A nyilvános tesztelés júniusban indul, szélesebb körben később fogják bevezetni a Windows 11 felhasználók számára.

Rá sem fog ismerni a Google keresőre, olyan okos lesz

A tech-óriás egy sor projekttel, köztük a keresőmotor frissítéseivel és egy teljesen új mesterséges intelligencia alapú szoftverrel igyekszik megvédeni alaptevékenységét. Mutatjuk, mi fog változni.