A Microsoft Teams hamarosan képes lesz azonosítani a megbeszélésekbe csatlakozó egyes személyeket, méghozzá arcfelismeréses technológiával. A videokonferencia-szolgáltatás útnak indította az asztali kliensbe érkező, arcokhoz kapcsolódó regisztrációs folyamatot, ami állítása szerint a résztvevők azonosításának felgyorsítását fogja biztosítani a Teams Rooms platformon belül – közölte az újdonságot a hwsw.hu

Ahogy a funkció neve is mutatja, a felhasználók az arcukkal regisztrálhatnak, ezután a cég az elsőre aggasztó nevű személyfelismeréses rendszere (People Recognition) létrehozza a hozzájuk tartozó különálló profilt, amivel később a megbeszéléseken belül a kamera rögtön hozzá tudja rendelni adott személyt.

Microsoft először júniusban beszélt a „People Recognition” rendszerről, ami fejlett algoritmusokkal végzi a Microsoft Teams Rooms szolgáltatáson belül a felhasználók azonosítását, de eleinte csak a Microsoft Teams Rooms Pro licenccel rendelkező ügyfelek férhettek hozzá. A fejlesztés várhatóan az év végén válik szélesebb körben elérhetővé a felhasználók számára világszerte, Windows és Mac platformon egyaránt.