Az Excel világbajnokság formátuma az e-sportra emlékeztet, online eseményekkel, kommentárokkal ellátott játékokkal és pénzdíjakkal: például 15 000 dollárral jutalmazzák a legjobbakat. A december 7-re tervezett döntőt a nevadai Las Vegas-i HyperX Arénában rendezik, ahol rendszeresen zajlanak videojáték-versenyek is – adta hírül a Le Monde.

Ám az e-sport szerelmeseivel ellentétben, akik hobbijukat szakmává változtatják, a MEWC résztvevői tapasztalt szakemberekként felfedezik munkaeszközük játékos aspektusait.

Azért veszek részt ezen a versenyen, hogy jól érezzem magam, és ez lehetővé teszi számomra, hogy fejlődjek

– magyarázta az egyik résztvevő, aki 2008 óta napi rendszerességgel használja az Excelt.

Az AG Capital vezérigazgatója, a lett Andrew Grigolyunovich 2021-ben indította el a MEWC-t, hogy szélesebb közönséget megszólítson.

Nagyon sok olyan ember van, aki ismeri az Excelt, de nem rendelkezik pénzügyi tudással. Például vannak matematikusok, illetve mérnökök, akik nagyon értenek hozzá, és mindenképpen szerettem volna látni őket egy ilyen versenyen

– mondta Grigolyunovich, aki korábban maga is részt vett pénzügyi modellversenyeken.

A versenyzőknek kínált tesztek ma már az üzleti élettől távol esnek, a verseny olyan, mint maga az Excel: a hatékonyságot és a szigort részesíti előnyben.

A közönség webkamerán keresztül tudja követni a megoldásokat, de a verseny a széles közönséghez is eljutott, köszönhetően az amerikai televízió közvetítésének.

Ez nagyot fog szólni: durranhat az IT-lufi

Ma már az IT területén is egyre kevésbé fér bele, hogy valaki diploma nélkül boldoguljon, különösen a fejlesztők körében – tapasztalja az Economxnak nyilatkozó fejvadász. A cégek egyre nagyobb munkavállalói kínálatból válogathatnak ezen a területen is, egyre kevésbé köti meg a kezüket a munkaerőhiány. Bővebben >>>