Az infokommunikációs vállalat tizedik alkalommal hirdeti meg seregszemléjét, amelyre a digitalizációra és az innovatív megoldásokra fogékony nonprofit szervezetek jelentkezését várja esélyegyenlőség, fenntarthatóság, egészségügy, oktatás témakörökben.

A társaság azzal a céllal hozta létre a díjat még 2010-ben, hogy felhívja a figyelmet a kreatív, innovatív, a gyorsan változó piaci körülmények között is helytálló cégekre, illetve, hogy teret és lehetőséget adjon a fejlődni képes vállalatoknak önmaguk megmutatására. 2018-ban a pályázat már teljes egészében a civil szféra szereplőinek részvételére koncentrált.

Az Invitech a nonprofit szervezetekre fókuszáló koncepcióját viszi tovább 2019-ben is, sőt, bevonva a cég kollégáit, egy további díjra a társaság dolgozói is javasolhatnak a környezetükben működő, társadalmilag példamutatóan értékes tevékenységet folytató civil közösségeket - mondta Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese, az Innomax zsűritagja.

A vezérigazgató-helyettes szerint ezzel az a célja az Invitechnek, hogy minél több ember ismerje fel ezeknek a szervezeteknek a fontosságát, minél többen figyeljenek fel az ott folyó munkák eredményeire. Fontosnak tartják továbbá a díjjal járó szakmai tanácsadást is, amelynek keretében az Invitech szakemberei abban is segíteni tudnak a nonprofit szervezeteknek, hogy minél sikeresebben végezzék tevékenységüket a gyorsan változó informatikai kihívások közepette - tette hozzá.

Az Invitech InnoMax díj tavalyi pályázatán egy animációs lézerprojektor terve, egy kórházi szolgáltatásokat értékelő online felület, egy egészséges, környezettudatos táplálkozást támogató alkalmazás, a társadalmi szolidaritás eszméjét népszerűsítő online játék, valamint egy hátrányos helyzetű emberek integrációját segítő vendéglátóhely is a nyertesek közt volt.

Az alapítás óta közel 800 pályamű érkezett, és összesen mintegy száz projektötlet részesülhetett, némely esetben több millió forintos díjban. Az eddigiekhez hasolnóan ismét neves szakemberekből álló zsűri választja majd ki az elismerésre leginkább érdemes négy pályaművet, de ez alkalommal is lesz közönségszavazás, az új elemként meghirdetett "Innomax Dolgozói Díj" mellett. A pozitív tapasztalatok alapján, a társaság továbbra is az Effekteam Egyesület (korábbi nevén Magyar Adományozói Fórum) szakértő közreműködésével bonyolítja le a pályáztatási folyamatot.

A pályázatok beadásának határideje 2020. január 15. A nyertes projekteket 2020 áprilisa és decembere között kell megvalósítania a támogatott szervezeteknek.