Az új vezető az elmúlt három évben a pozíciót betöltő Mounia El Hilali helyébe lép, aki a piaci műveletek vezetőjeként új pozíció betöltésére kapott megbízást az Ingka Csoportnál - adta hírül a társaság.

David McCabe több mint 25 éve kezdett el dolgozni a bútorcégnél az Egyesült Királyságban. A kiskereskedelmi logisztika és kereskedelem területén számos áruházi és országos szintű pozíciót töltött be az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Kanadában, utóbbiban kinevezett kereskedelmi vezetőként dolgozott. A kiskereskedelmi logisztika, kereskedelem, fejlesztés, illetve innováció területeken több csoportszintű funkciót is betöltött.

A 2020-as pénzügyi évben a társaság a cseh-magyar-szlovák régióban 810 millió eurós forgalmat ért el. A régió nyolc áruházában, a vevőszolgálatokon és a kapcsolódó irodai szolgáltató egységekben mintegy 4500 munkatárs dolgozik.

Az Ingka Csoport azon 12 vállalat egyik, amelyek az Inter Ikea Systems B.V. társasággal kötött franchise megegyezés alapján Ikea-licensszel rendelkeznek.

David McCabe
David McCabe
Kép: Ikea