„Jelentős katonai veszteségünk van” – mondta Peszkov a Sky Newsnak adott élő interjúban, aki azt is hozzátette, ez egy hatalmas tragédia Oroszország számára.

Az interjú során Mark Austin, a Sky News újságírója arról faggatta Peszkovot, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai inváziója megalázóvá vált-e Oroszország számára a hat hete tartó háború egyre növekvő orosz halálos áldozatainak száma miatt.  A riporter direkt rákérdezett, hogy mennyire érzik súlyosnak a nyugati hírszerzési jelentések több ezer katonára rúgó veszteséget, és azt, hogy hat tábornokot, több száz tankot és egyéb felszerelést likvidáltak az ukránok. 

Peszkov erre azt válaszolta a Business Insider szerint:

Nem, ez a történtek téves értelmezése.

A Kreml szóvivője szerint a fenti állítás majdnem minden eleme téves. Részletekbe nem bocsátkozott, csak annyit közölt, hogy „súlyos és fájdalmas veszteségeket” szenvedett az orosz hadsereg.

Putyin február 24-én indította el Oroszország invázióját Ukrajnában, az orosz csapatok a kelet-európai ország több városát bekerítették és vették ostrom alá, több civil célpontra is tüzérségi tüzet nyitottak. Már 1000 milliárd dollárosra becsülik az ország épített infrastruktúrájában keletkezett károkat.

Annak ellenére azonban, hogy az orosz fegyveres erők nagy túlerőben vannak, az ukránok heves ellenállást tanúsítottak, aminek következtében az orosz csapatok súlyos veszteségeket szenvedtek a külföldi jelentések szerint.

Maga Kijev azt közölte – az Ukrinform szerint – 18 900 katonát, 698 tankot, 1891 páncélozott csapatszállítót, 332 tüzérségi egységet, 150 katonai repülőt, 135 helikoptert és 7 hadihajót veszítettek el.