Szappanos Péter elmondta, hogy 55 új gépet és berendezést vásároltak, ezzel automatizálták és gyorsították a csomagolást, a termékek töltését, a hőkezelést, a szeletelést és a pépesítést.
A beruházás eredményeként idén sonkából és füstölt árukból 30 százalékkal, szalonnából 20 százalékkal nő a termelés, 2021-ben és 2022-ben pedig további évi 10 százalékkal termelnek majd többet. A fejlesztésre fordított 2 milliárd forintból 750 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás.
A Pápai Hús Kft. fő tevékenysége a sertésvágás és darabolás, az előhűtött és fagyasztott hús előállítása, füstölt és hőkezelt húskészítmények, sonka és szalonna gyártása.
A cég közel 700 főt foglalkoztat, beszállító partnerei révén pedig közvetve további mintegy 1800-2000 környékbeli lakosnak biztosít munkát.
Legfontosabb partnerei a hazai élelmiszerláncok, a nemzetközi hiper- és szupermarketek, diszkontok. Legfontosabb exportpiacai az Amerikai Egyesült Államok, Szlovákia, Horvátország, Szerbia, Kanadába és a Dél-afrikai Köztársaság.
A cég 2018-as árbevétele 15,112 milliárd forint volt.
Legolvasottabb
Megszólalt a sztárelemző: Trump még a barátainak is ritkán ad valamit ingyen
Eltűnt egy fül-orr-gégész főorvosnő, nagy baj lehet ebből
Vezető hír Moszkvában, hogy a Magyarországra tartó orosz energiaszállítmányok mentesülnek az amerikai szankciók alól
A Z generáció beintett a régi munkahelyi szabályoknak – kiderült, mit akarnak valójában
Kína meg fogja nyerni a versenyt, állítja a milliárdos vezérigazgató
Csak egy évre adott mentességet Trump, nem örökre
Figyelmeztetést kapott Magyarország – ha így folytatják, meglesz az ára
Sokkoló eredmény: ezt rejtik valójában a Temu és Shein csomagok
Aki délután kettőig nem intézkedik, az nagy bajba kerülhet