A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az egri Kossuth Lajos utca 13. szám alatti ingatlanon jelenleg egy kétszintes, az utca vonallal párhuzamos, nyeregtetős kialakítású, 1 046 négyzetméter alapterületű főépület és gazdasági épület áll. Ennek a helyén, illetve részbeni felhasználásával kialakítandó egy olyan igazgatási épület, amelynek a hasznos alapterülete mintegy 2 ezer négyzetméter lesz. Az új épület pincéből, földszintből és két emeltből áll, a tetőtérben csak a kültéri gépészet kap helyet.

A nyertessel március 16-án kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen az EB Hungary Invest Kft., az Atryum Invest Kft., a Denco Klimatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., továbbá a Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a Fenstherm Kontakt Kft. jogelődje 2010-ben alakult. A jegyzett tőkéje 104 millió 400 ezer forint. Tulajdonosa 2014 óta a Fenstherm Ablak Kft. A 2020-as évet 1 milliárd 995 millió forint nettó árbevétel mellett 185 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta. A Fenstherm Ablak Kft. tulajdonosa Gerencsér Dominik.