Az új szabályozásnak megfelelően az EUFE tagjai 51,17 százalékos adóteher mellett bocsátják ki étkezési utalványaikat. Az adó mértéke ugyan emelkedett, azonban a cégek, az Edenred, a Le Chèque Déjeuner és a Sodexo továbbra is üzleti potenciált látnak abban, hogy munkatárssal a magyar piac aktív szereplői legyenek, és az étkezési utalványokat megtartsák portfoliójukban, fő feladatuknak pedig az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását tartják a jövőben is - közölte a cégeket tömörítő Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülés (EUFE).

A közlemény kiemeli: ezzel a kulccsal számolva a munkáltatók terhei számottevően nem magasabbak, mint a kedvezményes (30,94 százalék) étkezési utalvány esetében, emellett a cégek kiterjedt elfogadó hálózatuk miatt nagyobb vásárlóerőt biztosítanak a fogyasztóknak. A munkáltatók és munkavállalók terhei abban az esetben a legmagasabbak, ha az alkalmazottak a juttatást teljes egészében bér formájában kapják.

Az EUFE meggyőződése, hogy a teljes piac, a szolgáltatók, illetve egyes termékek és szolgáltatások jövőjét majd az ügyfelek döntései, illetve a munkavállalók szükségletei és tapasztalatai határozzák majd meg. Az EUFE tagcégei csaknem két évtizedes hazai tapasztalattal működtetnek cafeteria rendszereket, és mintegy 40 ezer elfogadóhelyből álló hálózattal rendelkeznek, továbbá a legmagasabb szinten garantálják az utalványok és pénzügyi folyamatok biztonságát.

Forrás: EUFE