A 67. számú főút Látrányt elkerülő szakaszának kétszer két sávra bővítése a somogytúri körforgalomtól az M7-es autópálya balatonszemesi felhajtójáig tart. A szakaszon végig vadkerítés épül, továbbá két vadátjáró létesül Somogytúr és Látrány közigazgatási területén. Visznél lehajtási, Rádpusztánál biztonságos áthajtási lehetőség lesz, az M7-es autópálya-csomópont déli al-csomópontját pedig átépítik és korszerűsítik.

Az alcsomópont korszerűsítése innovatív eleme lesz a beruházásnak turbó-körforgalom kialakításával, amelynek különlegessége a mozgásérzékelőkkel ellátott speciális led világítási technika lesz. A körforgalomból direkt kapcsolat épül ki Balatonszemes, illetve a 7-es főút felé.

A vezérigazgató kitért arra is, hogy zajlik a 67-es gyorsforgalmi út déli végén található kaposfüredi elkerülő építése. "Cél, hogy 2023-ra mind a két szakasz kivitelezése befejeződjön, a 46,5 kilométeres út teljes egészében megújuljon, kétszer két sávban járhatóvá váljon, és ezzel Kaposvár távolsága a Balatontól fél órára szűküljön".

Még 2015-ben született egy megállapodás Kaposvár és a kormány között a Modern városok program keretében, amelynek egyik hangsúlyos része volt a 67-es út bővítése, fejlesztése. A gyorsforgalmi út középső, 33,2 kilométeres szakaszát 2019 őszén helyezték forgalomba. A következő fejezet idén kezdődött a Kaposfüredet, majd a Látrányt elkerülő szakaszok kivitelezésével. Az utóbbi munkaterületét augusztus 26-án adták át a közbeszerzéssel kiválasztott kivitelezőnek, a Strabag Általános Építő Kft.-nek - mondta a NIF vezérigazgatója.