A Duna-Ipoly Nemzeti Park volt igazgatója, Füri András, aki az év végén távozott, egészségi állapotára hivatkozva már több mint egy éve felmentést kért posztjáról. Utódja, Selmeczi-Kovács Ádám január elsejével át is vette a stafétát. Az Agrárminisztérium ehhez kapcsolódóan kijelentette, a Menczer Tamás külügyi államtitkár által keresztényüldözéssel megvádolt férfi nem a kialakult vita miatt távozikírja a 24.hu.

Az ügy még tavaly novemberben kezdődött, amikor a nyáron felgyújtott nagy-szénási kereszt helyére a képviselő újat kívánt emeltetni, ám Füri András és több természetvédő tiltakozását fejezte ki. Állításuk szerint a kereszt közegében több védett faj is él. 

Menczer Tamás úgy nyilatkozott, hogy itt már nem a környezetvédelemről van szó. Szerinte, amit Füri András és a természetvédők csinálnak, az modern kori keresztényüldözés – írja az Index.

Nem vagyok keresztényüldöző! Ellenben egy Krisztust követő és az embertársainkat cselekedetekkel is szolgáló keresztény gyülekezet aktív hitvalló tagja vagyok

– nyilatkozta a történtekkel kapcsolatban Füri András.

Később azt mondta, vallja, hogy a természet Isten temploma és szerencsére több ilyen szentély megtalálható Magyarországon. Azonban az elsődleges cél a természet sokféleségének, a teremtett világnak a védelme. Minden más csak ez után következhet. 

Menczer Tamás: A beruházások és az export növelésével biztosíthatók a magyar munkahelyek

A Makronóm Intézet konferenciáján a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a magyar külpolitika fókuszában a külgazdaásg a magyar érdek védelme áll. Bővebben--->