Mint mondta, a magyar munkahelyeken az export és a beruházások növelésén keresztül lehet biztosítani, továbbá a családtámogatásokat, a 25 év alattiak adókedvezményét és a 13. havi nyugdíjat is.

Menczer szerint 2022-ben 6,5 milliárd euró értékű volt magyarországi beruházásról született döntés, melyet 2023-ban 2023-ban 13 milliárd forintnyi követhet.

Hozzátette, a fejlődéshez fokozni kell a beruházásokat, melyek közül nem csak azok a fontosak, amelyek Nyugatról érkeznek, hanem a keletiek és a déliek is. Ehhez példaként említette meg az MTI szerint a Kínából és Dél-Koreából érkezett beruházásokat.

Hozzátette, az elmúlt évben a magyar export értéke elérte a 142 milliárd eurót, amivel a 34. legjobb exportteljesítménnyel rendelkezik világviszonylatban, miközben lakosságszám alapján csak a 95. Menczer hozzátette, az ország exportteljesítménye 2010 óta megduplázódott, ami egymillió munkahely létrejöttéhez járult hozzá.

Egymilliárd euró volt a termék-külkereskedelmi hiány

Októberben az export euróban számított értéke 21,0, az importé 25,7 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A külkereskedelmi egyenleg 588 millió euróval romlott és 1,009 milliárd eurót tett ki - közölte csütörtökön első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Bővebben--->