Pénteken egy hidegfront hatására erősen felhős, borongós időre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor, néhol egy-egy zivatar sem kizárt. A legmagasabb északi hegycsúcsainkon délután, este az esőt akár havas eső, havazás is felválthatja. Egyre többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél. Kora délután 6 és 12 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet – tájékoztat az Időkép

Szombaton keleten lesz több felhő, itt helyenként még kisebb eső, északkeleten havas eső, a Zemplénben gyenge havazás is előfordulhat, máshol a változóan felhős-napos időben helyenként alakulhatnak ki futó záporok, a magasabban fekvő tájakon akár hózáporok. Sokfelé erős, a Dunántúlon és a középső tájakon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban -2, +5 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 4 és 9 fok között alakul.

Vasárnap egy melegfront felhőzete érkezik fölénk, több helyen előfordulhat kisebb eső, északon havas eső, havazás is. A délire-délnyugatira forduló szél veszít erejéből, csak helyenként északnyuhgaton lehet élénk. Kora reggel -6, +1, naközben 2-9 fokot mérhetünk.