Meghiúsult három iskolaépület felújítása Hódmezővásárhelyen, az önkormányzat a város közgyűlésének döntése alapján visszafizeti a beruházásokra kapott 460 millió forintos uniós támogatást.

Benkő Zsolt képviselő (Fidesz-KDNP-Szeretem Vásárhely Egyesület) felidézte, az építőipari árak emelkedése miatt a kormányzat 170 millió forinttal kiegészítette a fejlesztésekre szánt uniós támogatást. A képviselő hangsúlyozta, az iskolák rekonstrukciója érdekében a városvezetés saját forrásból kiegészíthette volna az uniós és kormányzati támogatást, de ehelyett arról döntöttek, hogy csaknem 300 millió forintból a városházát újítják föl, 100 millió forintot pedig más beruházásokra, a többi közt szökőkutak megszépítésére fordítanak.

Márki-Zay Péter (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akadályozta az iskolafelújításokat. Az önkormányzat azzal a kéréssel fordul a kormányhoz, hogy az oktatási beruházásokra szánt forrást más fejlesztések többletköltségeire fordíthassák.

Lázár János: Bukott város Hódmezővásárhely

A hódmezővásárhelyi Rádió 7 Közös Nevező című műsorában beszélt Lázár János építési és beruházási miniszter a térség beruházásain túl arról, hogy szerinte Márki-Zay Péter alkalmatlan polgármesternek. Bővebben >>>