A Dow Jones IA közel másfél százalékkal, 185 ponttal 12 571 pontig gyengült, ahol legutóbb június végén állt a mutató, de az S&P 500 és a Nasdaq is közel ilyen mértékben veszített az előző napon elért szintből.

A nap biztatóan indult, miután a Cisco Systems kedvező gyorsjelentést tett közzé, azonban hamarosan lefelé fordultak a mutatók. A "fiscal cliff", vagyis a költségvetési szirt, avagy szakadék azonban a jelek szerint egyre jobban nyugtalanítja a befektetőket. A kongresszusban egyezséget kellene elérni annak érdekében, hogy ne lépjenek életbe automatikusan az összességében mintegy 600 milliárd dollárt kitevő kiadáscsökkentő intézkedések és adóemelések. Emellett az amerikai kiskereskedelmi szektor visszaesését mutató indikátor is rontott a hangulaton.

Tetézte mindezt, hogy Dél-Európában szerte tüntetéseket tartottak a megszorítások ellen, Izreal pedig légi csapást indított a Gázai övezetbe. Ez utóbbi esemény azonban a nyersolaj irányadó határidős jegyzését mintegy 1 százalékkal 86 dollár fölé tolta föl, miközben az arany gyakorlatilag stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!