USD/CAD
Az amerikai és a kanadai dollár szűk csatatéren harcol az előrejutásért. A május hónap nyertese egyértelműen az amerikai dollár volt, hiszen meredeken el tudott emelkedni az egyensúlyt jelentő 1,000-es keresztárfolyamtól egészen egy korábbi ellenállásszint közeléig, ahol az RSI indikátor eladási jelzést adott a napi grafikonon.


Klikk a képre!

Kereskedjen a grafikonból az Alfatradernél szűk spreadek mellett!

A grafikont órás felbontásban megvizsgálva egy emelkedő trendvonal támasztotta alá az emelkedést, amit a tegnapi nap folyamán le is tört az árfolyam. Az utolsó három csúcs emelkedésénél az RSI indikátor csökkenő csúcsokat alakított ki, ezzel divergenciát hozva létre. A formáció után pedig meg is érkezett a várva várt heves árfolyamcsökkenés, mely előtt 1,0040 környékéig nincs komolyabb támaszzóna.

Klikk a képre!


EUR/JPY
Az euró és japán jen küzdelmének nagyobb térre van szüksége rövid távon is. A napos grafikont végigpásztázva feltűnhet a klasszikus fej-váll alakzat, mely elérte a fej és a váll közé húzható fibonacci korrekció által 161,8%-nál kijelölt célárat. Itt az RSI indikátor jelzései alapján túladott szinthez érkeztünk, ahonnan vissza is pattant az árfolyam, kitörve a rövidtávú csökkenő trendvonalból.

Klikk a képre!



Kereskedjen közvetlenül a bankközi devizapiacon az Alfatradernél szűk spreadek mellett!

A naposon is megfigyelhető trendvonal alatt az árfolyamok folyamatosan csökkenő mélypontokat építettek ki, miközben az RSI indikátor mélypontjai emelkedtek (pozitív divergencia). Az árfolyam ezután ki is tört a csökkenő trendvonalból, melyet szépen vissza is tesztelt és innen tovább is emelkedhetünk.

Klikk a képre!

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!