Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta: követte az iránykereső nemzetközi hangulatot a BUX, a mínuszos nyitás után a nap folyamán többször járt pluszban a hazai részvényindex, de végül kisebb eséssel zárt.

 

A forgalom a magyar tőzsdén az átlagosnál jóval alacsonyabb volt, a BÉT-en a nemzetközi piacokhoz hasonlóan kivárnak a befektetők - jelezte a szakértő, hozzátéve, hogy a jövő héten sok fontos jegybanki esemény lesz, a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az Európai Központi Bank (EKB) és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed is ülést tart.

A Mol 10 forinttal, 0,41 százalékkal 2446 forintra csökkent, 823,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,11 százalékkal 17 445 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,72 százalékkal 411 forintra gyengült, forgalma 275,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 65 forinttal, 0,76 százalékkal 8510 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!