Indexcsökkenéssel indult a kereskedés szerdán a vezető európai tőkepiacokon.

Az összeurópai STOXX 600 index 0,04 százalékos, az euróövezeti Euro Stoxx 50 index 0,32 százalékos csökkenéssel kezdett.

  • A londoni FTSE 100 index 0,11 százalékkal;
  • a frankfurti DAX 0,11 százalékkal;
  • a CAC 40 Párizsban 0,20 százalékkal csökkent a kezdéskor;
  • Milánóban 0,30 százalékos;
  • Madridban 0,20 százalékos indexcsökkenéssel;

indult a szerdai tőzsdenap.    

A piacok tőzsdei eredményjelentésekre várnak annak felmérésére, hogyan boldogulnak a cégek a magas kamatkörnyezetben. Szerdán többek között az AkzoNobel, a Heineken, a Lloyds Banking Group és a Carrefour teszi közzé negyedéves jelentését. A Deutsche Bank várakozáson felüli harmadik negyedéves nyereségről számolt be befektetési üzletágának folyamatos nehézségei ellenére.

Szerdán az olajár csökkent, az európai kereskedési idő kezdetén a nemzetközi kereskedelemben az amerikai WTI nyersolaj ára 83,09 dolláron állt hordónként, 0,77 százalékkal alacsonyabban, az északi-tengeri Brent ára pedig 0,73 százalékkal ment lejjebb 87,42 dollárra hordónként.

Az arany ára emelkedett, öt havi csúcsnál jár. A spot jegyzés 0,11 százalékkal ment fel unciánként 1972,30 dollárra.

A dollárindex az előző napi 0,6 százalékos emelkedéséből visszavett kissé szerdán, 0,04 százalékkal 106,22 pontra csökkent.

 

Beszakadt az argentin tőzsde az új elnökjelölt hírére

Argentína már régóta az örökös inflációs válság országa, miután bárki vezeti, nincs jobb ötlete, mint a fedezetlen pénznyomtatás. Megnőtt az esélye, hogy most sem lesz változás. Bővebben --->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!