10 százalékkal emelkedett a bitcoin hétfőn, ezzel egy-fél éves csúcsra emelkedett a kriptovaluta. Ezt feljebb követték a kriptóhoz köthető részvények, mivel a tőzsdén kereskedett alap lehetőségéről szóló spekulációk miatt nőtt a lelkesedés a szektorral kapcsolatban.

Legutóbb 32 833 dolláron állt a legnagyobb kriptovaluta, miután a 34 ezer dollárt is átlépte. A hozzá köthető részvények – Coinbase Global, Marathon Digital, MicroStrategy – szintén meredeken emelkedtek, a zárást követően további profitot értek el az amerikai kereskedésben – írja a Reuters.

A kisebb riválisnak számító Ether szintén 6 százalékot emelkedett, amivel kéthavi csúcsot ért el, továbbá a 200 napos mozgóátlaga fölé tört.

A bitcoin tőzsdén kereskedett alap iránti várakozás azután kezdett nőni, hogy kiderült: jelentések szerint nem fellebbez a Grayscale Investments kérelmének elutasításával kapcsolatos döntéssel szemben az amerikai tőzsdefelügyelet.

Azáltal, hogy az ETF-en kilátásba helyezték a bitcoint, ösztönzőbbé vált a kriptopénz áramlása, mivel a befektetőbb szélesebb köre számára tenné lehetővé, hogy kitettséget vásároljanak közvetlen kereskedelem nélkül.

Így lesz könnyebb a befektetők élete

A tőzsdén jegyzett alapok, az ETF-ek egyre népszerűbbek, ami nem csoda. Olcsók és egyszerű őket megvásárolni, ugyanakkor hatékonyan képesek lekövetni egy-egy piac vagy befektetési termékcsoport árfolyamának változásait. Az ügyfeleit a versenytársakhoz képest sokkal alacsonyabb díjak mellett kiszolgáló DEGIRO holland brókercég most több száz ilyen alap kereskedését tette ingyenessé ügyfelei számára.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!