Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: annak ellenére, hogy nemcsak hó-, hanem negyedév- és félévzárás is van, kimondottan alacsony volt a forgalom a BÉT-en, csak a négy nagy papírban volt forgalom. A szakértő elmondta, hogy zárás előtt a vevők kerültek túlsúlyba: az emelkedése a féléves átsúlyozásoknak köszönhető, és nem a hétfői csökkenést korrigálta emelkedéssel a BUX.

Ballai Zoltán kifejtette, hogy a Magyar Telekom oldalazott a keddi kereskedésben, míg a többi nagy papír emelkedni tudott.

A Mol 280 forinttal, 1,97 százalékkal 14 480 forintra erősödött, 918,0 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 70 forinttal, 1,27 százalékkal 5600 forintra nőtt, forgalmuk 4,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 395 forintot ért, forgalma 409,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 53 forinttal, 1,26 százalékkal 4250 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1645,15 ponton zárt kedden, ez 10,84 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!