Az ESG szemlélet térnyerésével a modern, "A" kategóriás irodaházakban a proptech megoldások alkalmazása mostanra már idehaza is gyakorlatilag nélkülözhetetlenné vált. Hogy mi is az a proptech? Az olyan innovatív változások összessége, amelyek segítik az ingatlan hatékonyabb tervezését, fejlesztését és mindenek előtt a működését.

A Buda Square irodaházban már január óta működik, a Margit Palace-ben pedig heteken belül, a kora tavaszi időszakban válik elérhetővé a Parkl által fejlesztett digitális, smart parkolási rendszer. Ez a magyar fejlesztésű, piacvezető megoldás számos előnnyel jár mind a jelenlegi, mind pedig a jövőbeli bérlők számára – fokozva egyben a munkavállalók munkahelyi kényelmet is.

A rendszer lehetőséget teremt dedikált parkolóhelyek kiosztására, ezáltal minimalizálva az olyan konfliktushelyzeteket, amelyek a parkolóhelyek használatából adódhatnak – mint amikor például egy alkalmazott véletlenül vagy figyelmetlenség okán a főnöke helyére áll be. Az irodaház bérlői az applikáción keresztül pofonegyszerűen foglalhatják le saját parkolóhelyüket.

Az applikáció segítségével az irodaházba érkező vendégek is könnyen parkolhatnak majd, mivel a rendszer meghívó alapú parkolási lehetőséget is biztosít. A kamera automatikusan leolvassa és felismeri a vendég autójának rendszámát a behajtáskor anélkül, hogy a sofőrnek már rendelkeznie kellene az applikációval.

Az irodaházak jövőbeli parkolókihasználtságát tovább javítja az a tény, hogy az applikáció lehetővé teszi a nem bérlői, utcáról parkolóhelyet kereső autósok számára is, hogy egyszerűen és kiszámítható módon foglaljanak üres helyeket korlátozott időre – a Buda Square esetében a a Parkl mellett a Park and Go használatával is. A Margit Palace és a Buda Square így új szintre emeli a parkolási élményt mind a bérlők, mind pedig a vendégek számára.