Több potenciális vevő is jelentkezett a csődbe ment Silicon Valley Bank (SVB) felvásárlására értesült a Bloomberg. A most feltűnt észak-karolinai székhelyű hitelező a csődbe ment SVB  maroknyi potenciális vevő között van, mondták az ügyet jól ismerő személyek.

Az ajánlatokat még vasárnap várják – mondták a lap informátorai. A Szövetségi Betétbiztosítási Alap még a hétvégén dönt arról, hogy a teljes eladást vagy a szétválást folytatja-e, attól függően, hogy érkeznek-e ajánlatok.

Az értesülések szerint legalább egy másik kérő komolyan fontolóra veszi a Silicon Valley Bank megvásárlását.

A bennfentesek szerint még nem született végleges döntés, és a First Citizens bőven dönthet úgy, hogy nem tesz ajánlatot.

Bankmentés az óceán két oldalán, csírájában fojtják el a pánikot

Az amerikai Silicon Valley Bank csütörtöki megrendülése óta felgyorsultak az események: a hétvégén az amerikai kormányzat lépett, hétfő reggel pedig Nagy-Britanniában született gyors döntés, hogy ne érje veszteség a betéteseket. Bővebben>>>

A First Citizens korábban már részt vett az FDIC értékesítési folyamatában a Silicon Valley Bankra vonatkozóan, csakhogy nagyon alacsony ajánlatot nyújtott be, amelyet aztán elutasítottak.

MNB: Nincs közvetlen hatással a hazai bankpiacra az SVB csődje

Nincs közvetlen hatással a két amerikai hitelintézet, a Silicon Valley és a Signature Bank tevékenységi engedélyének visszavonása a hazai bankpiacra, közölte a Magyar Nemzeti Bank a Napi.hu megkeresésére. A jegybanknál hangsúlyozták: a hazai hitelintézetek egészséges hitelezési és mérlegadatokkal rendelkeznek. Bővebben>>>