Konasenkov szerint az orosz légierő nagypontosságú csapásai megsemmisítették az ukrán 54. gépesített lövészhadosztály lőszerraktárát a donyecki régióban lévő Krasznohorivkában. A támadás következtében mintegy harminc ukrán katona életét vesztette és mintegy hatezer különböző kaliberű lőszer, valamint hét jármű megsemmisült - írta az MTI moszkvai tudósítója.

Az orosz légierő támadta az ukrán 93. gépesített dandár ideiglenes állomáshelyét a Harkiv megyei Andriivka falunál, ami mintegy száz katona halálát okozta és több mint 20 egységnyi haditechnikát tett üzemképtelenné.

A tábornok azt mondta, hogy a szakadár "Donyecki Népköztársaságban" lévő Peszki környékén az ukrán 56. gépesített lövészdandár az orosz légierő csapásai következtében elvesztette harcképességét, személyi állományának mintegy 70 százaléka megsemmisült, a mozgósított utánpótlásból pedig a többség megtagadta, hogy a frontra menjen és dezertált.

Kilőttek egy Gepardot

A hadijelenetés értelmében az orosz harcászati légierő gépei, valamint a rakéta- és tüzérségi erők öt vezetésipontot, hét hadianyagraktárt, valamint rakéta- és tüzérségi fegyvereket semmisítettek meg, köztük egy német Gepard önjáró légvédelmi gépágyút a Mikolajiv megye Novopavlivkánál és egy Sz-300-as föld-levegő rakétarendszert a donyecki régióban lévő Kramatorszk közelében.

A Donyecknél folytatott lövegelhárító művelet keretében két ukrán Grad-, két D-20-as, két D-30-as szakaszt semmisítettek meg. Az orosz légerő gépei a Mikolajiv megye térségében vívott légiharcban lelőttek egy Szu-25-ös, egy MiG-29-es és egy Szu-27-es ukrán repülőgépet, a légvédelem pedig kilenc drónt, két Tocska-U ballisztikus rakétát, valamint hét HIMARS- és négy Szmercs-lövedéket lőtt le.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 267 repülőgépet, 145 helikoptert, 1720 drónt, 365 légvédelmi rakétarendszert, 4283 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 795 rakéta-sorozatvetőt, 3286 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 4807 speciális katonai járművet veszítettek - idézte az orosz hadi jelentést az MTI.