A munkaügyi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma 4 ezerrel, 353 ezerre emelkedett az augusztus 21-én zárult héten. Az egy héttel korábbi 349 ezer kérelmező után elemzők 350 ezres értékre számítottak - írja az MTI.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag - amely segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat - 11 ezer 500-zal, 366 ezer 500-ra mérséklődött a múlt héten, ami tavaly március 14. óta a legalacsonyabb szint.

Az augusztus 14-ével végződött héten a tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 3 ezerrel, 2 millió 862 ezerre, szintén tavaly március 14. óta legalacsonyabbra csökkent. Elemzők ennél is jobb adatra, 2 millió 790 ezerre számítottak. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 108 ezer 500-zal, 2 millió 901 ezer 500-ra süllyedt, ami 2020. március 21. óta a legkedvezőbb adat.

Valamivel több mint 12 millióan részesültek valamilyen típusú munkanélküliségi támogatásban az augusztus 7-ével zárult héten, mintegy 182 ezerrel többen, mint egy héttel korábban.

Júliusban 943 ezerrel emelkedett a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta pedig 5,4 százalékra csökkent a júniusi 5,9 százalékról. Az augusztusi foglakoztatási és munkanélküliségi adatot a jövő héten pénteken ismertetik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!