Minden eddiginél komolyobb tehertételt jelenthet a gyermeket nevelő családok számára az idei iskolakezdés. A füzetek és egyéb papíripari termékek ára 40-50 százalékkal emelkedett az év elejéhez képest, de a nempapír jellegű irodaszereknél is 30 százalékos drágulás történt. Jócskán a zsebükbe kell nyúlniuk a szülőknek a ruhaneműk, tornafelszerelések, cipők megvásárlásakor is, hiszen a hivatalos KSH-adatok szerint a ruházkodási cikkek csaknem 5 százalékkal voltak drágábbak júliusban, mint egy évvel korábban.

A hátizsákok átlagára 17 százalékkal, 9 ezer forint fölé nőtt. Az alapanyagok, a rezsi és az üzemanyagok áremelkedése miatt várhatóan legalább 30 százalékkal drágul az iskolai menza is szeptembertől, és mindehhez jöhetnek hozzá az iskolakezdéshez kapcsolódó egyéb egyszeri tételek, például a tanuláshoz használt számítógép- vagy táblagép-beszerzés, amely akár több 100 ezer forintba is kerülhet.

Napjainkban szinte minden ágazat szakemberhiánnyal küzd, így a már meglévő munkatársak megtartása, illetve az újak bevonzása mostanra kulcsfontosságú tényezővé vált. Emiatt is különösen fontos, milyen támogatásokat tud nyújtani egy munkáltató a dolgozóinak, kiváltképp az iskolakezdés időszakában. Az időben adott támogatás nagy segítséget jelenthet, és egyúttal növelheti a munkavállalók lojalitását is - véli Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatója.

Kevés cég ad iskolakezdési támogatást

A társaság év eleji, 200 vezető részvételével készített kutatása szerint a vállalatok 14 százalékánál kaptak a dolgozók iskolakezdési támogatást. A juttatás népszerűségében jelentős az eltérés cégmérettől függően: míg az 50 fő alatti vállalkozásoknak 10 százaléka adta, az 51-150 fős kategóriában már 23 százalék, a 150 főnél is több embert foglalkoztató társaságok 29 százaléka alkalmazta az iskolakezdési támogatást 2021-ben.

Amennyiben az iskolakezdést utalvánnyal támogatja a munkáltató, érdemes figyelni arra, hogy legyenek meghatározottak azok a termékkörök, amikre a kiválasztott cafeteriaeszközt fel lehet használni. Ez lehet egészen széles paletta. A termékkör meghatározása nélkül "mindenre" felhasználható utalvány viszont nem lesz kedvező adózású – mondta Fata László juttatási szakértő, a Cafeteria Trend magazin alapítója.

Az Edenred iskolakezdési megoldásai a munkáltatók szempontjából vizsgálva is költséghatékony eszközök, hiszen akár 22 százalék megtakarítást jelenthetnek ahhoz képest, mint ha az adott összeget bérként fizetnék ki. Egy egyszeri, maximum 20 ezer forintos támogatás esetén például a céges költség e megoldással 26 608 forint, míg bérként kifizetve ugyanez 33 985 forintba kerülne.

Ha a munkáltató az iskolakezdés támogatására szánt összeget közvetlenül a munkavállaló gyermekének nevére csekély értékű ajándékként adja, a fejenkénti 20 ezer forintos maximum összeg a gyermekek számával megtöbbszörözhető.

Egészségpénztárral is lehet spórolni

Azok a szülők azonban, akik tagjai valamelyik egészségpénztárnak, spórolhatnak az egyre növekvő iskolakezdési kiadásokon - hívta fel a figyelmet korábban a pénzügyekkel foglalkozó BiztosDöntés.hu.

Az egészségpénztárak ugyanis önsegélyező szolgáltatásokat is nyújtanak, melyek egyike a beiskolázási vagy tanévkezdési támogatás.

Ennek keretében az egészségpénztári tagok beszerezhetik óvodás és iskolás gyermekeik tanévkezdéséhez szükséges eszközeit, tanszereit és ruháit. A támogatás a felsőoktatásban részt vevő gyermekekre is kérhető 25 éves korig. Esetükben a tandíjak és térítési díjak, kollégiumi vagy albérleti díj fizethető az egészségpénztáron keresztül.

Az egészségpénztári pénzüket a legtöbben még mindig szinte kizárólag gyógyszerek vásárlására és magánorvosi kezelésekre költik, és kevesen ismerik a beiskolázási támogatást.

Az egészségpénztári tagok tanévkezdéskor gyermekenként évente az év első napján érvényes minimálbér összegének erejéig fizethetik a tanévkezdés költségeit az egészségpénztári megtakarításukból. A keretösszeg tehát jelenleg 200 000 forint/év/gyermek.