Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2021-es pénzügyi évben számos területen ért el növekedést a Mészáros Lőrinc vállalkozó érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding Zrt. A bankcsoport mérlegfőösszege 2021-re 15,0 százalékos növekedést követően elérte a 9 628 milliárd forintot, ezzel tovább erősítette pozícióját a hazai bankpiacon. A Bankholding nettó kamatjövedelme 203 milliárd forintra gyarapodott, míg teljes átfogó jövedelme megközelítette a 36,5 milliárd forintot.

A Magyar Bankholding tavaly 69,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, a teljes átfogó nyeresége pedig 65,5 milliárd forint volt. Ez köszönhető volt annak, hogy kiváló 2021-es évet zártak a tagbankok: az MKB Bank kimagasló, 60,0 milliárd forint adózott eredménye mellett, a Budapest Bank 10,8 milliárd forint adózott eredményt ért el, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank pedig konszolidáltan 2,0 milliárd forint adózott eredményt könyvelt el auditált adatok alapján.

A Bankholding összesen jelenleg csaknem 2,5 millió ügyfelet szolgál ki. 2022. első negyedévében a tagbankok együttes ügyfélbetét-állománya meghaladta a 6 170 milliárd forintot, amelyből 4 125 milliárd forint volt vállalati, 1 884 milliárd forint pedig lakossági betét. A Magyar Bankholding bruttó hitelállománya az első negyedévben meghaladta a 4 400 milliárd forintot, ebből a vállalati hitelek 2 486, a lakossági hitelek pedig 1 377 milliárd forintot jelentettek.

„Pénzügyileg rendkívül stabil alapokon állunk, a fúzióval és a transzformációval járó feladatok sikeres ellátása mellett, a volatilis külső környezet ellenére is kimagasló üzleti teljesítményt nyújtottak tagbankjaink. Célunk, hogy egy egységes, stabil, tőkeerős bankot építsünk, mely a bankszektorban páratlan ügyfélélményt biztosít és nemzetközi szinten is versenyképes lesz” – mondta Martzy Antal, a Magyar Bankholding pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese.