A parlamenti választás utáni első sztrájktárgyalást szerda délután tartották a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviselői Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral.

A PDSZ országos választmányának tagja, Nagy Erzsébet a Facebook-videójukban elmondta, hogy Maruzsa Zoltán megismételte: tisztában vannak a pedagógusok helyzetével és problémáival. Viszont az államtitkár azzal ütötte el a béremelés kérdését, hogy azt európai uniós pénzből akarja rendezni a kormány, de ezeket az összegeket még nem hagyták jóvá Magyarország számára - írja a Magyar Narancs. (Elég furcsa érvelés a pedagógus-béremeléseket uniós támogatásból finanszírozni, hisz azt bele kellene építeni tartósan a központi költségvetésbe - a szerk.)

A szakszervezetek továbbra is azonnali beavatkozást sürgettek, szerintük a kormánynak ezeket a költségeket meg kellene előlegeznie a pedagógusok számára, egyúttal kérték a fix, kötelező óraszámokra történő visszaállást. A legközelebb június 28-án ülnek le egyeztetni a kormányzattal.