Kutyavásár lesz a NAV-nál, adta hírül az adóhivatal. Akinek van kereső munkára kiképezhető, az alább részletezett feltételeknek megfelelő, eladó kutyája az augusztus végi kutyavásárra, 2021. július 12-ig előzetes ajánlatot küldhet a [email protected] e-mail-címre.

Az ajánlatban szerepelnie kell a következőknek: a kutya hívóneve, fajtája, ivara, vételára. Továbbá az eladó e-mail-címe, adatai (név vagy elnevezés, adóazonosító jel vagy adószám, illetve jelezze azt is, hogy a kutyát magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft.-ként – kívánja-e eladni.)

Milyen kutyákat várnak?

A vásárra kínált kutyáknak ivartól és fajtától függetlenül a következő feltételeknek kell megfelelni a kiírás szerint:

  • a kutyavásár időpontjától számított 21 nap próbaidőt követő napon 10 és 36 hónap közötti életkorú (a kort a NAV az oltási könyv vagy az állatútlevél alapján ellenőrzi),
  • kifogástalan egészségügyi állapotú, amit a kiválasztás után a NAV – saját költségén – orvosi vizsgálatokkal ellenőriz,

Az egészségi állapot ellenőrzése

a csípőízület-, könyökízület- és gerincröntgen; általános belgyógyászati vizsgálat; a szem, a nyálkahártya, az ivarszervek, a fül vizsgálata; a fogazat ellenőrzése; nagylabor-vizsgálat;
  • rendelkezzen oltási könyvvel, vagy állatútlevéllel, ami tartalmazza a korának megfelelő kötelező (veszettség elleni) és ajánlott (kombinált oltás) oltási program szerinti igazolásokat, igazolja a féregtelenítést, a vásár előtti utolsó féregtelenítés időpontját, és a PetVetData-adatbázisban regisztrált transzponderszámot, (mikrochip száma). Kizáró ok, ha például egy kétéves kutya oltási könyvében csak az adott évre kötelező védőoltás beadása szerepel.
  • nem ivartalanított.

Az ajánlattételhez az ajánlattevőnek megfelelő FELIR azonosítóval kell rendelkeznie, és nem szerepelhet a NAV Végrehajtási eljárás alatt álló adózók listáján.

A NAV a kutyavásár tervezett időpontja előtt legalább 2 héttel, azaz várhatóan 2021. augusztus közepéig felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér.