Egy nap leforgása alatt 2584 az új fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 186 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 358 főre emelkedett - olvasható a kormányzati honlapon.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 503 697 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 245 928 főre csökkent.

A hivatalos adatok szerint 5554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatásból kiderül, hogy egy nap alatt 22,4 ezer új tesztet végeztek. A csütörtöki számok alapján a laboratóriumi vizsgálatok 11,55 százaléka bizonyult pozitívnak - ez a korábbi napokéhoz hasonló érték. A pozitivitási arány jelenleg már csak bő kétszerese a WHO ajánlásának, amely szerint a 5 százalék feletti mutató elégtelen mértékű tesztelést jelez, illetve az alatt tartható ellenőrzés alatt a járvány. (Ez az arány viszont már kissé alacsonyabb a WHO által maximális határként megszabott 12 százalékos értéknél is.)

A járvány harmadik hulláma tetőzött, de a brit vírusmutáns továbbra is terjed, ezért a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos. Az online időpontfoglaló továbbra is nyitva van, így a regisztráltak az interneten is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra.

Ma újabb vakcinaszállítmány várható. A kormány szerdai ülésének döntéseiről a mai kormányinfón adunk tájékoztatást - írta az operatív törzs.

Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az online időpontfoglalóban jelenleg Sinopharm és AstraZeneca vakcinákra lehet oltást lehet foglalni.

Kilencedik körben - április végén - megkezdődött a fogvatartottak oltása is.