Idén az értékesítés, a pénzügy, az üzemeltetés, a HR és a logisztika területén kínálják a vállalatok a legmagasabb jövedelmeket a gyakornoki állásokra pályázó munkavállalóknak.

Ezeken a területeken a fizetett gyakornoki pozíciókban átlagosan nettó 107 és 196 ezer forint közötti sávban vannak a fizetések.

A szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű lépcsőfokká vált a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók és a fiatal szakemberek életében.

Ezek a lehetőségek szakmai tapasztalatot, gyakorlati tudást és képességfejlesztést ígérnek, valamint lehetőséget nyújtanak az adott iparági működés megismerésére.

Rekordok dőltek meg: íme a diákmágnes egyetemek

Az idei felvételi eljárásban tíz felvett hallgatóból nyolc állami ösztöndíjjal kezdi meg tanulmányait. Tízéves rekordok dőltek meg például Szegeden, Győrbe pedig továbbra is az Audi-gyár vonzza a hallgatókat. Bővebben >>>

Milyen szempontok alapján keressen gyakorlati helyet a munkavállaló?

Ha valaki gyakornoki helyet keres, létfontosságú, hogy mérlegelje az adott cégen belüli, jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeket.

Javasolt a munkavállóknak olyan vállalatokat keresni, amelyek prioritásként kezelik a tehetséggondozást, és a toborzás során előnyben részesítik a jól teljesítő gyakornokokat.

A gyakornoki állás kiválasztásában az is fontos szempont, hogy az adott munkakörben hosszútávon milyen jövőbeni fizetéssekkel lehet számolni.

300 millió állás szűnhet meg a mesterséges intelligencia miatt

Megszűnhet több száz millió munkakör a mesterséges intelligencia (MI) térnyerésével. Még az informatikusok sincsenek teljesen biztonságban, azonban mutatunk néhány területet, ahová fordulhatnak a munkakeresők és pályaválasztás előtt állók, mert az MI nem veszélyezteti ezeket.

A legjobban fizető munkakörök

Ezért a Munkahelyeink.hu portál összegyűjtötte az adatbázisában szereplő tíz legjobban fizető munkakört, amelyek között a nettó átlagfizetéseket tekintve

  • a menedzsment áll az élen 461 ezer forinttal,
  • a középmezőnyben a marketing és a HR található 289 ezer forinttal,
  • a tizedik helyet pedig az adminisztráció, üzemeltetés foglalja el 232 ezer forinttal.