Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról – írta a Fővárosi Törvényszék a honlapján.

A férfi felfokozott indulati állapotban ledobta yorkshire terrier kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, negyedik emeleti teraszáról. Az elszenvedett sérülések következtében a kutya elpusztult.

A bíró a szerdai ítélet szóbeli indokolásában hangsúlyozta: „a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett”.

A bíróság szerint a védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartásnak büntetőjogi következménye kell, hogy legyen.

Agyonlőttek séta közben egy foxit Fóton

A rendőrség kiemelten dolgozott az ügyön, így nagy esély van arra, hogy az elkövetőt hamarosan meg fogják találni. Bővebben>>>

Büntetlen előélet és súlyos betegség miatt enyhébb a büntetés

Enyhítő körülményként értékelték a vádlott büntetlen előéletét és súlyos betegségét, valamint azt, hogy hosszabb idő telt el azóta, súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a „cselekmény gátlástalanságát”.

A kiszabott 50 nap elzárás büntetés alkalmas arra, hogy a vádlottat, de akár másokat is visszatartson hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésétől

– közölte a törvényszék.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Törvényszéken folytatódik.