Pillanatokkal landolás után csapott villám az American Eagle egy utasokkal teli repülőgépébe. Az Embraer E175-ös repülőgép a vihar elvonulására várt Arkansasban, amikor pedig éppen a kapuhoz gurult volna hatalmas villámcsapás érte a farokrészét - számolt be a Dailymail.

A repülőgép rendben volt, normálisan gurult a kapuhoz, miután a vihar miatt hosszabb ideig várakozott a kifutón.

– mondta Jason William Hamm, aki videofelvételt készített az esetről. A villámcsapás után a gép a kapuhoz gurult, ahol az utasok épségben kiszálltak mielőtt a technikusok a helyszínre érkeztek, hogy felmérjék a keletkezett károkat.

Nem az Embraer E175-ös az első, amelyet villámcsapás ért: egy sokkoló videón látható, amint egy 140 utast szállító repülőgépbe csapott bele a villám, miközben az leszálláshoz készült.

A Boeing 737 MAX típusú repülőgép körülbelül 9 ezer méter magasságban repült, és éppen landolni készült a panamavárosi Tocumen nemzetközi repülőtérre. A pilótafülkéből rögzített drámai felvételeken látható, amint egy erős villám csapott a repülőgép orrába, miközben a pilóták a szinte teljes sötétségben navigálták a gépet.

Márciusban a Lufthansa Airlines Austinból Frankfurtba tartó járata is kényszerleszállást hajtott végre Washington DC-ben egy villámcsapás után. A gép 300 méter mélyre zuhant, ráadásul a biztonsági öv jelzése ki volt kapcsolva.